психологически трикове за хващане на измамник
Администратор

6 необичайни психологически трика за хващане на измамник

Актуализиран 06.19.24

Както при всяка друга връзка, и при тази с партньора ви може да има възходи и падения. Но когато се появи изневяра, това е обрат, за който вероятно не сте се съгласили.

Истината за изневярата е, че тя не се случва изведнъж. Всъщност много хора забелязват признаците на емоционална изневяра още в началото, но предпочитат да не предприемат действия. В резултат на това, 70% на двойки са преживели изневяра поне веднъж в живота си.

Така че, ако искате да защитите сърцето си от потенциално предателство, проактивността може да е от значение. Имам за вас шест уникални психологически трика за улавяне на измамник, които можете да изпробвате. 

Те може да не изглеждат по-различни от типичните съвети за самопомощ, но въз основа на собствения ми опит те работят.

1. Наблюдение на промените в използването на технологиите

Един от най-простите начини да подведете съпругата си да признае изневяра е свързан с нещо, което тя носи постоянно със себе си - мобилния си телефон. Ако забележите, че тя използва телефона си повече от обикновено и е склонна да скрива екрана му, когато сте наблизо, проучете въпроса по-подробно.

Но почакайте. Преди да започнете да се ровите в телефона ѝ, преценете внимателно потенциалните рискове. Не искате да ви хванат, нали? За дискретно и последователно наблюдение препоръчвам Приложение Haqerra. Използвах го на телефона на бившия ми, когато поведението му започна да изглежда неадекватно. След като Haqerra заработи, проверих личните му съобщения, обажданията и последните му местоположения. 

Един конкретен детайл предизвика подозренията ми, затова направих снимка на екрана, за да я обсъдим по-късно. С тази хитра тактика бившият ми нямаше основание да ме обвини в параноя.

2. Поканете ги няколко пъти навън

хитри въпроси за хващане на измамник

Ако партньорът ви се е запознал с някого извън връзката ви, ентусиазмът му да прекарва време с вас може бързо да намалее. Един от най-добрите психологически трикове за залавяне на измамник в този случай е да го поканите на еднодневна екскурзия или на нещо друго, което би му харесало.

Ако те с радост се съгласят с идеята ви, но в деня Х направят всичко възможно, за да прекъснат срещата ви, това говори много за истинските им чувства към вас. На всички ни се случват лоши дни. Разбирам това. Но ако този модел се повтаря няколко пъти, някой друг осигурява вълнението, за което те жадуват, и това определено не сте вие.

3. Проверете ги за свръхкомпенсация

Да бъдеш мил и щедър е стандарт за здрава връзка. Ако обаче партньорът ви се старае да изпълни всяка ваша прищявка, това може да е знак, че се опитва да компенсира скрита вина. 

И така, какъв е най-добрият начин да хванете изневеряващ съпруг, който е много умен? Ето един трик: помолете го любезно за услуга, която обикновено отказва, и наблюдавайте реакцията му. Ако изненадващо се съгласят, значи знаете, че се случва нещо подозрително.

Разберете дали изневеряват
Опитайте сега

4. Сближаване с приятелите им

Обичам да наричам тази стратегия "най-слабото звено". Вместо да използвате хитри въпроси, за да хванете измамник, открийте човека от приятелския кръг на партньора ви, който най-вероятно ще изпусне нещо.

Ключът тук е да спечелите доверието на този човек, преди да обсъждате партньора си и неговото поведение. Важното е нещата да останат непринудени и естествени.

Например можете да попитате:

  • Уморени ли сте от новия си проект в работата? Х ми каза, че наемат нови хора за него.
  • Прекарвате ли повече време с X напоследък? Х каза, че сте като семейство за него/нея.

5. Преструвайте се, че знаете повече, отколкото знаете

Първото правило на всеки лъжец е да излъчва увереност, особено когато партньорът му се опитва да обсъди проблеми във връзката. Повярвайте ми, дълбоко в себе си те може би треперят от страх да не бъдат хванати.

Защо да не опитате да зададете на приятелката си хитри въпроси, за да разберете дали ви изневерява? Ето няколко идеи:

  • Късно през нощта видях известие от X на телефона ви. Кой е той?
  • Вчера минах покрай кафенето X и ви видях там. Служебен обяд ли беше с новия ви колега?

Най-добре е да разполагате със солидни доказателства, преди да задавате хитри въпроси, за да хванете измамник. Например, използвах инструмента за проследяване на местоположението на Haqerra. Резултатите? Той е бил в бар след работа. Какво направих след това? Ще споделя това в следващия раздел.

Разберете дали изневеряват
Опитайте сега

6. Проверете реакцията им на неочаквани изненади

По всяко време на денонощието изненадващите посещения или малките подаръци от любимите ни хора винаги изпълват сърцата ни с радост. Това обаче не важи за измамниците. Ако се появите след работа, за да им донесете вечеря, те може да изглеждат нервни или незаинтересовани.

В някои случаи може дори да откриете причината за тяхното поведение. Говорейки за предишната ми връзка, в петък вечер дойдох в бара, където той се забавляваше. Най-големият ми страх се превърна в реалност, когато разбрах, че той не е сам. Естествено, той се опита да ме прегази, но аз имах запис на историята на местоположението му.

Оставете отговор:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *