история на търсенето Safari iphone
Администратор

Как да видите историята на търсенето в iPhone лесно

Актуализиран 06.19.24

Тъй като разполагате с толкова много информация, не е изненадващо, че може да изгубите следите на полезните уебсайтове, които сте посетили.

Важно е да следите и управлявате историята на търсенето в iPhone по няколко причини.

В тази статия ще научите как лесно да преглеждате историята на търсенето в iPhone.

От стандартните инструменти, налични в Safari и Chrome, до по-сложни инструменти - ще намерите съвети за безпроблемна работа с историята.

Защо трябва да видите историята на търсенето в iPhone?

Винаги е важно да разберете как да проверите пълната история на търсенето в iPhone в настройките за лична употреба, което може да помогне за припомняне на посетените уебсайтове и изтриване на ненужните подробности.

Много е важно родителите, особено тези, които имат малки деца, да наблюдават сърфирането на децата си, за да се уверят, че те посещават само подходящи и безопасни сайтове.

Служителите и студентите могат също така да изискват проследяване на историята на сърфиране за служебни и академични цели, за да предотвратят разсейването и да гарантират спазването на правилата за приемлива употреба.

След това имате съпруг/съпруга - единственият човек, с когото се очаква да прекарате остатъка от живота си. Може би имате някакви проблеми с доверието или просто искате да знаете какво са правили.

5 най-добри начина за проверка на историята в iPhone

По-долу са описани общите подходи, чрез които можете да видите историята на търсенето в iPhone:

Тези техники ще ви помогнат да следите дейностите си в мрежата, ако трябва да наблюдавате определен сайт или просто искате да сте сигурни, че не сте пропуснали никаква дейност в мрежата.

1. Проверка на уеб историята чрез Haqerra

Хакера

Haqerra е препоръчително приложение, създадено специално за наблюдение на уеб историята в iPhone.

Тя е лесна за използване и има отлична функционалност, което я прави идеална за родители и всички, които трябва да следят дейностите на потребителя при сърфиране.

Едно от предимствата на използването на приложението Haqerra е възможността за наблюдение на историята на търсенията в iPhone като цяло и, например, на конкретни търсения в Safari и други браузъри.

Това е най-простият метод за преглед на изтритата история.

Характеристики на Haqerra

  • Подробни отчети за историята на сърфиране
  • Сигнали за неподходящо съдържание
  • Лесна инсталация и удобен за потребителя интерфейс
  • Съвместимост между устройствата

Инсталирането и настройката на Haqerra са лесни. След като бъде инсталирана, тя осигурява актуализации в реално време и ясен преглед на всички дейности по сърфиране, като ви гарантира пълен контрол върху използването на интернет на вашето устройство.

2. Как да видите историята на Safari на друго устройство

как да проверите историята на търсенето в iphone в настройките

iPhone има Safari като уеб браузър по подразбиране и следователно това е едно от най-често използваните места за преглед на уеб историята.

За да видите историята на търсене на Safari в iPhone, отворете браузъра, отидете в горния десен ъгъл, за да намерите иконата за отметки, след което щракнете върху историята.

Лесно е да проверите историята на Safari в iPhone; тя ще покаже всичките ви уеб дейности на устройството.

За да видите историята на Safari на друго устройство, например Mac или iPad, уверете се, че Safari е синхронизиран чрез iCloud.

В Mac отворете Safari и щракнете върху менюто "История", за да видите списък с наскоро посетените сайтове.

В iPad отворете Safari, докоснете иконата за отметки и след това докоснете раздела история, за да получите достъп до историята на сърфиране.

3. Проверка на историята на търсенето в iPhone в Chrome

проверка на историята на търсенето в iphone в Chrome

Ако например потребителите предпочитат Chrome пред Safari, проверката на историята на търсенията е толкова лесна, колкото е възможно.

Ако използвате Chrome, трябва да отворите Chrome, да отидете до трите точки в долната част на екрана и да изберете История. Това ще покаже всички посетени уебсайтове и всички търсения, направени в Chrome.

Google Chrome организира историята на сърфиране в устройствата, които са влезли в акаунта в Google, като по този начин улеснява поддържането ѝ на различни устройства.

Тази функция е особено удобна за хората, които използват iPhone и други устройства за сърфиране в интернет.

Проверка на историята на търсенето в iPhone
Опитайте сега

4. Как да проверите историята на търсенето в iPhone в Настройки

Освен историята на конкретни браузъри, iPhone има и други опции, които позволяват на потребителите да проверяват и манипулират историята на търсене.

В левия панел щракнете върху Настройки и в раздела за приложения изберете да проверите историята на Safari в iPhone или Chrome.

Оттук можете да преглеждате данните и историята на сърфирането, което ви дава по-голям контрол върху операциите в интернет.

Това е по-полезно за хора, които искат да манипулират бисквитките, кеша и други аспекти на сърфирането, без да се налага да отварят браузъра.

Изучаването на различните настройки на историята на сърфирането в iPhone позволява на човек да управлява своето устройство по отношение на производителността и сигурността.

5. Как да видите историята на търсенето в iPhone с помощта на iCloud Backup

Вижте историята на търсенето в iphone, като използвате icloud backup

iCloud Backup е още една функция, която може да се използва за преглед на историята на търсенето в iPhone.

В настройките на iCloud има възможност за създаване на резервно копие на всички данни за сърфиране, за да се избегне загубата им в случай на изгубване или нулиране на устройството.

За да видите историята чрез iCloud, влезте в профила си в iCloud на друго устройство и отидете в архивния файл, свързан с устройството.

Освен че дава цялостна представа за историята на използването на мрежата, тя гарантира, че данните са защитени и могат да бъдат възстановени.

Включването на iCloud за съхранение на историята на търсенето е допълнителна мярка за сигурност и ефективност, поради което потребителите на iPhone трябва да я обмислят.

Заключение

Важно е да научите как да проверявате историята на търсенето в iPhone, за да контролирате уеб активността и да избягвате попадането на потенциално опасни сайтове.

Всеки от методите, включително Safari, уеб историята на Chrome в iPhone, менюто с настройки или архивирането в iCloud, има свои собствени предимства в зависимост от изискванията на потребителя.

Познаването на историята на сърфиране ще ви гарантира, че ще получите пълната стойност на вашия iPhone, докато наблюдавате интернет активността си.

Оставете отговор:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *