sökhistorik safari iphone
admin

Hur man ser sökhistorik på iPhone Easy

Uppdaterad 06.19.24

Eftersom du har så mycket information till ditt förfogande är det inte förvånande att du kan tappa bort användbara webbplatser som du har besökt.

Det är viktigt att spåra och hantera sökhistorik på en iPhone av några skäl.

I den här artikeln lär du dig hur du enkelt kan se sökhistoriken på din iPhone.

Från de standardverktyg som finns i Safari och Chrome till mer sofistikerade instrument hittar du tips för att arbeta med din historik på ett smidigt sätt.

Varför behöver du se sökhistorik på din iPhone?

Det är alltid viktigt att förstå hur man kontrollerar hela sökhistoriken på en iPhone i inställningar för personligt bruk som kan hjälpa till att komma ihåg besökta webbplatser och radera onödiga detaljer.

Det är mycket viktigt att föräldrar, särskilt de som har små barn, övervakar barnens surfande för att säkerställa att de bara besöker relevanta och säkra webbplatser.

Anställda och studenter kan också behöva spåra webbhistorik för affärsändamål och akademiska ändamål för att förhindra distraktioner och säkerställa efterlevnad av policyer för godtagbar användning.

Sedan har du din make eller maka, den person som du förväntas tillbringa resten av ditt liv med. Kanske har du problem med förtroendet eller så vill du bara veta vad de har gjort.

5 bästa sätten att kontrollera historik på iPhone

Följande är de vanliga metoderna genom vilka du kan visa sökhistorik på iPhone:

Dessa tekniker hjälper dig att hålla reda på dina webbaktiviteter om du måste övervaka en viss webbplats eller bara vill försäkra dig om att du inte har missat någon aktivitet på webben.

1. Kontrollera webbhistorik med hjälp av Haqerra

Haqerra

Haqerra är en mycket rekommenderad app som är särskilt skapad för övervakning av webbhistorik på iPhones.

Den är enkel att använda och har utmärkta funktioner, vilket gör den perfekt för föräldrar och alla som behöver övervaka en användares surfaktiviteter.

En av fördelarna med att använda Haqerra-applikationen är möjligheten att övervaka sökhistoriken på iPhone i allmänhet och till exempel särskilda sökningar i Safari och andra webbläsare.

Det är den enklaste metoden för att visa raderad historik.

Egenskaper hos Haqerra

  • Detaljerade rapporter om webbläsarhistorik
  • Varningar för olämpligt innehåll
  • Enkel installation och användarvänligt gränssnitt
  • Kompatibilitet mellan olika enheter

Det är enkelt att installera och konfigurera Haqerra. När det är installerat ger det uppdateringar i realtid och en tydlig översikt över alla surfaktiviteter, vilket säkerställer att du har full kontroll över enhetens internetanvändning.

2. Hur man visar Safari-historik på en annan enhet

hur man kontrollerar sökhistorik på iPhone i inställningar

iPhone har Safari som standardwebbläsare, och det är därför en av de mest använda platserna för att visa webbhistorik.

För att se sökhistoriken för Safari på iPhone, öppna webbläsaren, gå till det övre högra hörnet för att hitta bokmärkesikonen och klicka sedan på historik.

Det är enkelt att kontrollera Safaris historik på en iPhone; den kommer att visa alla dina webbaktiviteter på enheten.

Om du vill visa Safari-historik på en annan enhet, t.ex. en Mac eller en iPad, ska du se till att Safari synkroniseras via iCloud.

På Mac öppnar du Safari och klickar på menyn "Historik" för att se en lista över nyligen besökta webbplatser.

På en iPad öppnar du Safari, trycker på bokmärkesikonen och trycker sedan på fliken Historik för att komma åt webbhistoriken.

3. Kontrollera sökhistoriken på din iPhone i Chrome

kontrollera sökhistoriken på din iPhone i Chrome

Om användare till exempel föredrar Chrome framför Safari är det enkelt att kontrollera sökhistoriken.

Om man använder Chrome måste man öppna Chrome, gå till de tre punkterna längst ner på skärmen och välja Historik. Då visas alla webbplatser som besökts och alla sökningar som gjorts i Chrome.

Google Chrome organiserar webbhistoriken på enheter som är inloggade på Google-kontot, vilket gör det enklare att underhålla den på flera enheter.

Denna funktion är särskilt praktisk för personer som använder en iPhone och andra enheter för att surfa på Internet.

Kontrollera sökhistorik på iPhone
Prova nu

4. Hur man kontrollerar sökhistorik på iPhone i Inställningar

Förutom specifika webbläsarhistoriker har iPhones andra alternativ som låter användare kontrollera och manipulera sökhistorik.

På den vänstra panelen klickar du på Inställningar och under fliken appar väljer du att kontrollera Safari-historiken på iPhone eller Chrome.

Härifrån kan du visa webbläsardata och historik, vilket ger dig mer kontroll över internetanvändningen.

Detta är mer användbart för personer som vill manipulera cookies, cache och andra aspekter av surfning utan att behöva öppna webbläsaren.

Att lära sig olika inställningar för surfhistorik iPhone gör det möjligt för en att hantera sin enhet när det gäller prestanda och säkerhet.

5. Hur man ser sökhistorik på iPhone med hjälp av iCloud Backup

se sökhistorik på iPhone med hjälp av icloud-säkerhetskopiering

iCloud Backup är ännu en funktion som kan användas för att visa sökhistoriken på din iPhone.

I iCloud-inställningarna finns det ett sätt att säkerhetskopiera all surfdata för att undvika att förlora den om enheten tappas bort eller återställs.

Om du vill visa historik via iCloud loggar du in på ditt iCloud-konto på en annan enhet och går till den säkerhetskopia som är kopplad till enheten.

Förutom att ge en övergripande överblick över din webbanvändningshistorik ser den också till att uppgifterna är säkra och kan hämtas.

Att integrera iCloud för lagring av sökhistoriken är en extra åtgärd för säkerhet och effektivitet, vilket är anledningen till att iPhone-användare bör överväga det.

Slutsats

Det är viktigt att lära sig hur man kontrollerar sökhistoriken på en iPhone för att kontrollera webbaktiviteten och undvika att stöta på potentiellt osäkra webbplatser.

Var och en av metoderna, inklusive Safari, Chrome webbhistorik på iPhone, inställningsmenyn eller iCloud Backup har sina egna fördelar beroende på användarens krav.

Genom att känna till din surfhistorik kan du säkerställa att du får ut det fulla värdet av din iPhone när du övervakar din internetaktivitet.

Lämna ett svar:

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.